VUOKRAUKSEN EDUT

Konevuokraus on taloudellisesti järkevää.

 • Pääomaa vapautuu ydinliiketoimintaan
 • Käyttöomaisuus pienenee ja kustannusten hallinta paranee
 • Ei ylläpitokustannuksia
 • Ei tarvetta omalle kuljetuskalustolle

Kalusto ja palvelu.

 • Laaja tuotevalikoima
 • Nykyaikaisen ja hyvin huolletun kaluston saatavuus
 • Parhaiten kuhunkin työhön sopiva kalusto
 • Kattava toimipisteverkosto ja toimitukset työmaille

Turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus.

 • Turvatarkastus ennen vuokrausta
 • Turvallisuussäädösten mukainen kalusto
 • Huolletut koneet

LAATU, YMPÄRISTÖ JA TURVALLISUUS

Ramirent Finland Oy:ssä on sertifioitu johtamisjärjestelmä, joka kattaa laatu-, työterveys- ja turvallisuus- sekä ympäristöasiat. Johtamisjärjestelmämme perusta ovat liiketoiminnalle asetetut tavoitteet, laatu-, TTT- ja ympäristöpolitiikat sekä kansainväliset standardit.

Konevuokrausalan yrityksenä olemme kestävän kehityksen esimerkki ympäristöllemme; on kustannus- ja ekotehokasta, että mahdollisimman moni hyödyntää koneita ja laitteita yhdessä vuokraamalla niitä tarpeen mukaan.

Turvallisuuteen ja ympäristöasioihin panostamalla emme kehitä vain omaa liiketoimintaa, vaan edistämme myös ympäristön ja asiakaskuntamme turvallisuutta. Esimerkiksi pölynhallinnassa toimitamme asiakkaillemme ensiluokkaista kalustoa ja osaamista.

Olemme tunnistaneet ne ympäristönäkökohdat, joita liiketoiminnassamme voimme hallita ja joihin voimme vaikuttaa. Nämä ovat:

 • Päästöt veteen
 • Päästöt ilmaan
 • Päästöt maaperään
 • Melu ja tärinä
 • Jätteet/Ongelmajätteet
 • Kemikaalit

Toiminnassamme olemme sitoutuneet minimoimaan kaikki ympäristölle ja turvallisuudelle haitalliset vaikutukset.

Koneiston käyttöturvallisuuden takaaminen on konevuokraustoiminnassa ratkaisevia luottamustekijöitä. Jotta uusin tieto ja osaaminen ovat yhteisesti sekä omien työntekijöidemme että asiakkaidemme käytössä, järjestämme jatkuvasti erilaisia turvallisuuskoulutuksia. Onnettomuuksien estämiseksi meillä on perusteellinen riskienhallintaprosessi, jonka avulla käymme läpi projektin kaikki vaiheet töiden valmistelusta niiden toteutukseen ja viimeistelyyn.

HISTORIA

Ramirent Finland Oy:n pitkä historia voidaan luonnehtia koko Ramirent konsernin menestystarinan alkutaipaaleksi. Nykyisen Ramirentin liiketoiminta alkoi nimittäin alunperin Suomessa. Ramirent Finland Oy:n mittavan rakennusalan kokemuksen osoituksena on yhtiön vuoteen 1955 ulottuva historia. Tuolloin kolme toimeliasta diplomi-insinööriä perustivat yhtiön nimeltäRakennusmies. Aika oli tämänkaltaiselle toiminnalle otollinen. Suomi rakensi hyvinvointiyhteiskuntaa, joka tarvitsi uusia tehtaita, toimistoja ja asuntoja. Nuori yritys käynnisti toimintansa markkinoimalla teräsnauloja, (joilla listat oli näin helppoa kiinnittää betoniin). Muita menestystuotteita olivat turvallisempi öljylämmitin ja muottilukko. Yhtiö kuitenkin haistoi uudet tuulet: käsityö oli katoamassa ja koneet tulossa. Tämän muutoksen myötä yhtiö alkoi tuoda maahan ranskalaisia Potain-torninostureita.

TOIMINNAN LAAJENEMINEN

Potain oli menestys. Elementtiaikakauteen oltiin siirtymässä 60-luvulla, joten nostureilla ja –siirtokalustolla oli kysyntää. Rakennusmies laajensi valikoimaansa näillä tuotteilla sekä tilaelementeillä. Vuosien saatossa eri toimintoihin erikoistuneet yhtiöt yhdistettiin, ja tämä kokonaisuus nousi Suomen suurimpien kehittäjien joukkoon. Toiminta käsitti maahantuontia, valmistusta, koneiden ja laitteiden myyntiä ja vuokrausta sekä asennus- ja huoltopalvelua. Yhtiöllä oli omat tuotantolaitokset mm. betonielementtien, porrasjärjestelmien ja teräksestä tehtyjen tilaelementtien valmistamiseen

.

YRITYSKAUPAT JA HAKEUTUMINEN PÖRSSIIN

Rakentamisen hulluina vuosina 80-luvulla silloinen yhtiö A-Rakennusmies kasvoi yrityskaupoin nopeasti. Rakennuslaite Oy:n ostamisen myötä A-Rakennusmiehen asema vahvistui erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Yhtiöllä oli siten entistä kattavampi tuotevalikoima ja valtakunnallinen vuokrausverkosto. Vaikeiden 90-luvun lamavuosien jälkeen rakennusala oli omaksunut vuokralaitteiden ja –koneiden idean. Tässä vaiheessa yhtiö oli valmis listautumaan pörssiin. Vuonna 1998 A-Rakennusmies muuttui pörssiyhtiöksi

.

ERIKOISTUNEET TYTÄRYHTIÖT SEKÄ EMOYHTIÖSTÄ IRROTTAUTUMINEN

Vuosituhannen vaihtuessa yhtiöstä oli kasvanut alan suurin toimija kotimaassa kattavalla tuotevalikoimallaan ja lähellä asiakasta palvelevalla verkostollaan. Uudesta kaudesta kertoi myös nimen muuttaminen eri vaiheiden kautta kansainvälisille markkinoille paremmin soveltuvaksi Ramirentiksi. Kotikenttää vahvistettiin lisää ostamalla Telineykköset Oy ja Uudenmaan Telinepiste Oy, joista järjesteltiin nykyiset telineisiin erikoistuneenTeline-Rami Oy:n ja torninostureihin ja hisseihin painottuneenRami-Cranes Oy:n. Vuonna 2001 yhtiön nimeksi vaihdettiin ytimekäs Ramirent Oyj. Ramirent Oyj:stä erotettiin sittemmin nykyinen Ramirent Finland Oy ja emoyhtiö Ramirent Oyj.

Sähköposti: turku.50@ramirent.fi

Kotisivut: http://www.ramirent.fi

Puhelin: 020 750 2215

Osoite: Urusvuorenkatu 7

Postinumero: 20360

Toimipaikka: Turku

Aukioloajat: ma-pe: 6:30 - 16:30