gifthere latauskuva
gifthere latauskuva

Suomalainen Pohja Turku

TERVETULOA KAPPALEESEEN TURKULAISTA HISTORIAA

Suomalainen Pohja on ravintola, joka toimii Suomalainen Pohja ry:n talossa yhdistyksen klubiravintolana. Tästä ilmeisestä yhteydestä huolimatta ravintola Suomalainen Pohja on avoin kaikille kävijöille. Vain jäsenille tarkoitettu klubiravintola se ei ole, vaikka silloin tällöin törmäämme tähän käsitykseen.

Astu siis Suomalaisen Pohjan taloon ja katsele ympärillesi. Lämpimästi tervetuloa! Talo valmistui vuonna 1980, mutta sen arkkitehtuuri on saanut monet pitämään rakennusta vanhempana. Talon tyylilaji ei ole Suomen viitekehyksessä välittömästi tunnistettava tai helposti ajoitettava. Tämä johtuu kenties siitä, että talon suunnittelija oli britti, paljon mm. Englantiin klubirakennuksia suunnitellut arkkitehti Sir Peter Salmon.

Suomalainen Pohja

Tummaa paneelia, jyhkeää kiveä, kokolattiamattoja ja taidetta kaikkialla. Nostalgisessa asussaan säilytetty talo henkii 1900-luvun lopun tunnelmaa. Jos nämä seinät voisivat muistella, niillä olisi monta kiintoisaa tarinaa päätöksistä, jotka ovat muuttaneet Turun suuntaa ja ihmisistä, jotka ovat hallinneet paikallista elämää.

Suomalainen Pohja


Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka tarkoituksena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä kansainvälistä ja kansallista ruokakulttuuria. Järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä noin 80 maassa. 

Järjestön toiminta keskittyy gastronomiaan, ruokakulttuurin vaalimiseen ja ruokailutapojen kunnioittamiseen. Järjestön tavoitteena on maailmanlaajuisesti saattaa yhteen gastronomiasta kiinnostuneet harrastelijat ja ammattilaiset. 

Ruokakulttuurin edistämisen lisäksi yhtenä Rotisurs-järjestön tavoitteena on kannustaa nuorten kokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä


Suomalainen Pohja


Sähköposti: ravintola@ravintolasuomalainenpohja.fi

Kotisivut: https://ravintolasuomalainenpohja.fi

Puhelin: 02 2512000

Osoite: Aurakatu 24 A

Postinumero: 20100

Toimipaikka: Turku

Aukioloajat: Olemme avoinna arkisin klo 11 - 20.30 (keittiö sulkee 1/2 tuntia ennen). Muina aikoina tilauksesta