KAUPAT UUSIKAUPUNKI

KAUPAT UUSIKAUPUNKI

gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva
gifthere latauskuva

Hurmaava Uusikaupunki

Uusikaupunki, Palvelut, Ostokset, Tapahtumat Täydellinen valinta arjen irtiotolle

Merellinen Uusikaupunki vie vierailijan eteläeurooppalaisen rantakaupungin tunnelmaan. Sympaattiset puutalokorttelit, mielenkiintoiset nähtävyydet, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, viihtyisät kahvilat ja ravintolat sekä upeat meri- ja luontokohteet luovat puitteet elämykselliselle vierailulle.


Puutalobongarin päiväuni Merelliseen kaupunkiin tutustuminen kannattaa aloittaa upeasta Kaupunginlahden rannasta, jossa tarinaseinät ja rantamuureihin sekä kivetyksiin upotetut merelliset ajatukset muodostavat ikään kuin ulkoilmamuseon. Rantabulevardin suloisissa 1800-luvun makasiineissa on joskus varastoitu suolaa, mutta nyt niiden ravintoloissa ja terasseilla on varsin makea meininki.


Uusikaupunki, Palvelut, Ostokset, Tapahtumat

Uudessakaupungissa on yksi maamme laajimmista ja parhaiten säilyneistä empiretyylin puukaupungeista. Yli 40 puutalokorttelia ja 600 puutaloa laittavat huokaamaan – olisipa kiva kurkata sisälle. Tähän toiveeseen vastaa 3.-4.9. järjestettävä Vanhat talot -tapahtuma. Puutalojen pihoille pääsee tunnelmoimaan jo kesän kävelykierroksilla. Opastetuilla kierroksilla kuulet ja koet monenmoista tarinaa kaupungistamme. Pihojen lisäksi teemoina ovat Uudenkaupungin rauha, Tarinoiden Kaupunginlahti, seitsemän suurta paloa sekä Sanni Winterin rooliopastus. ”Dekkarikävelyillä Petäjämäen jäljillä” -kierrosten teemaan johdattelee itse kirjailija Rake Tähtinen. Mobiilisovellusten avulla kaupungin menneisyyteen voit tutustua omatoimisesti.


Uudessa kaupungissa riittää nähtävää Värikäs Taidetalo Pilvilinna hauskoine taidepolkuineen, pitsimökkeineen sekä rosarioineen on valloittava elämys. Historiallisessa Wahlbergin museotalossa voi aistia entisajan porvariskodin tunnelmaa ja muistella merenkulun kulta-aikoja. Museon näyttely tutustuttaa kaupungin pimeään puoleen, mitä kaikkea täällä muinoin tapahtuikaan öiseen aikaan. Merellistä historiaa tarjoilevat myös Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo.


Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompienkin autofanien päiväunet käyvät todeksi. Menopelien lisäksi automuseossa voit kurkistaa viehättäviin minimaailmoihin. Kaupungin erikoisimman museon titteli menee mullistavia keksintöjä sekä toimintavapaita laitteita esittelevälle Bonk-museolle. Bonkin Lasten Keksimössä voivat lapset rakentaa oman Bonk-koneen.


Minifarmi & Kukkamessut tarjoaa ratkaisuja rakentamiseen, remontointiin, puutarhaan ja terasseille. Pakkahuoneen kesän iltatoriohjelmia eikä lauantaisia Tul toril -teematoreja kannata jättää väliin. Myllymuorin heinäkuisilla lasten kierroksilla lennätetään Myllytonttu avaruuteen. Crusell-musiikkiviikko 23.-30.7. johdattaa kuulijansa kultaiselle 20-luvulle.


Visit Uusikaupunki - Ota matkasi kohteeksi Uusikaupunki


Ukilife.fi on Uudenkaupungin kaupungin elinkeinopalveluiden julkaisu, jossa tuodaan esiin uusikaupunkilaista asumista ja elämäntapaa.


Kiinnostuitko avaamaan oman verkkokaupan osaksi yhteisöämme?

Saat yrityksesi näköisen lahjakorttikaupan auki saman päivän aikana ja voit aloittaa myynnin vaikka heti.

Ota yhteyttä